Додик: Говедарица откриo како изгледају састанци на које он иде

30.10.2017 Актуелно

 

На питање Срне да прокоментарише тврдњу Говедарице да је на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем „добио јасне поруке да престане с деструктивним политичким понашањем“, Додик је рекао да је партнерство, које се у СДС не његује још од времена Младена Босића, за Говедарицу непозната политичка категорија, па он у јучерашњем састанку не може ни да види разговор саговорника који се можда не слажу по свим питањима, али се и у неслагању апсолутно уважавају.

Предсједник Српске је нагласио да је занимљиво како Говедарица, бавећи се састанком у Београду, није чуо шта је став и који су приоритети Србије у вези са изградњом ауто-пута Сарајево – Београд и да се став Србије подудара са ставом и интересима Српске, а то је да ауто-пут Сарајево – Београд иде преко Вишеграда на Вардиште, а не трасом коју је, како каже, по налогу Изетбеговићеве СДА предложио СДС у лику Младена Босића.

„Што се тиче застоја у реформама, над којим Говедарица лажно плаче, то питање би требало да делегира на састанке са партијама са којима је у коалицији, попут СДА, а које су блокирале и реформске процесе и аранжман са ММФ-ом и све што је нормално за наше грађане. Али Говедарица та питања очито не смије поставити Бакиру Изетбеговићу или Денису Звиздићу, који нису у стању да окупе скупштинску већину ни по једном питању“, оцијенио је Додик.

Коментаришући изјаву Говедарице да предсједник Републике, који је под санкцијама САД, не би требало да увлачи Српску у проблеме, Додик је рекао да санкције које су САД увеле Милораду Додику ни на који начин се не одражавају на Републику Српску и њен народ.

„Предсједник партије која је на црној листи САД као што је СДС не би требало то питање да тако експлоатише. У супротном, могао би га неко упитати – зашто не расформираш странку која је за САД и даље непожељна, а радите све како њихова амбасада тражи“, истакао је Додик.

Он је оцијенио да је Говедарица овом изјавом очито хтио да мало попуни медијски простор, па кад нема шта конкретно да каже онда се бави другима и то на аматерски начин.

Архива