Цвијановић: Апсолутно неприхватљива категорија „државни пут“

04.10.2017 Актуелно

 

На питање Срне да прокоментарише увођење категорије „државни пут“ у Оквирну транспортну стратегију БиХ, Цвијановићева је рекла да је то измишљена категорија која нема упориште у било којем закону.

„Путеви и ауто-путеви који се граде и одржавају на територији ентитета и који се налазе у планским документима ентитета, и све то финансирају ентитети, једноставно припадају ентитетима и у њиховој су надлежности“, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да „не чуди то што министар транспорта у Савјету министара не одговара на питања зашто се једна измишљена категорија нашла у тој стратегији, јер он одлично зна да је предложио незаконит текст, а Савјет министара га усвојио“.

„Сматрам да је најбоље обуставити учешће наших представника у изради било којих заједничких стратегија док се ствари не доведу у ред, пропишу јасне процедуре и сви нивои власти уозбиље. Онда нека представници ЕУ гледају да ли им више одговара неред и стално натезање, разни преварантски трикови или хоће да имају озбиљне стратегије које ће служити као подлога за ангажовање европских средстава“, рекла је Цвијановићева.

„Ако желе озбиљне саговорнике, и они и ти људи у Савјету министара, ми смо ту, а ако хоће трикове – онда ће морати да раде без нашег учешћа“, поручила је предсједник Владе Републике Српске.

Архива