Цвијановић: Oснов платформе СНСД-а је јака Српска

30.10.2017 Актуелно

 

„То је основ из чега све друго треба да се развија. Република Српска је гаранција нашег опстанка и наших живота. Отворено је много важних процеса, а најважнији од њих, од сада па надаље, зове се Република Српска и мислим да људи то разумију. Ми у СНСД-у покушавамо своју причу да позиционирамо дубоку у народ и трудићемо се да имамо спону са грађанима“, истакла је Цвијановићева, наводећи да СНСД неће изгубити изборе.

Она је синоћ за АТВ рекла да је „предсједник Републике и лидер СНСД-а Милорад Додик човјек са апсолутно озбиљном патриотском политичком причом и доступан сваком човјеку“.

„Предсједника Српске описала бих као снажног и неустрашивог човјека који има јасан циљ, разумије начин на који морамо доћи до тог циља, али и који има превелику ширину за неког ко је тако високо позициониран и то је нешто посебно. Ја немам такву карактерну особину, са том огромном ширином иако и ја волим да интегришем људе“, рекла је она.

На питање да ли ће Република Српска бити независна држава, Цвијановићева је рекла да вјерује да хоће, а када ће то бити зависи како се послажу одређене околности, и домаће и међународне.

„Уопште не мислим да то треба да стоји на дневном реду као ствар коју морате да радите. Мислим да ће доћи до атрофије БиХ и да ће то бити резултат прављења неких других односа, а не зато што то треба држати као политички циљ“, оцијенила је Цвијановићева, која је предсједник Владе Српске.

На питање како би описала члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића, Цвијановићева је рекла да га види као човјека „који се склања од проблема, сједи негдје са стране и покушава да убере неки поен“.

„Не доживљавам га као човјека који би у некој ситуацији засукао рукаве и нешто урадио. Он побјегне, као када је била поплава – оде у бању или се склони, као у некој другој ситуацији, па послије три дана то коментарише. Не дјелује ми као човјек који ће засукати рукаве“, рекла је Цвијановићева.

Архива