Цвијановић: Нови Град јако упориште СНСД-а

27.10.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је на састанку Општинског одбора СНСД-а Нови Град рекла да је СНСД обиљежио развој ове општине у претходном периоду, те да ће се то дешавати и даље.

„Провлачи се прича о лошим односима, али ја то не препознајем и не видим да постоје лоши односи. Ми смо зрели и озбиљни људи посвећени политици СНСД-а, предуго ангажовани на тим пословима да би се играли са нечим тако важним, а то је држати странку чврстом“, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је пред СНСД-ом много важних задатака у будућем периоду и много изазовних времена.

„Идуће године нас очекују општи избори. Очекујем да ћемо бити апсолутни побједници и да ћемо показати да грађани у Српској подржавају политику коју смо проводили у свим нашим локалним заједницама, на нивоу Републике Српске, али и претходно када смо били на власти у Сарајеву“, каже Цвијановћева.

Она је рекла да је опозиција у Српској, која је на власти на нивоу БиХ, издала интересе Српске.

„То се може видјети у отвореним процесима у тим партијама, мислим на СДС, НДП, ПДП и у несналажењу људи. Види се заправо ко је побједник. Из СНСД-а се не одлази, овдје су људи окупљени око исте идеје, а то је јака, чврста, снажна Република Српска са функционалним институцијама која је отворена и на услузи свим грађанима“, поручила је Цвијановић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Нови Град Сњежана Рајилић каже да у овој општини нема опозиције.

„Ми у Новом Граду немамо опозицију. Имамо једног опозиционог одборника, а све остало је од случаја до случаја. За одлуке гласа 22 од 27 одборника“, каже Рајилићева.

Она наводи да у локалном парламенту СДА има једног, а ПДП и НДП по два одборника, чиме се, како каже, завршава прича о опозицији.

„Што се тиче Општинског одбора СНСД-а, одлуке се заједнички доносе и овај одбор је стабилан“, каже Рајилићева.

Она је рекла да су високе функционере СНСД-а данас упознали са резултатима рада и тражили нека кадровска рјешења која су евентуално упитна.

Састанку су, осим Цвијановићеве, присуствовали и Сребренка Голић и Драган Богданић.

Архива