Цвијановић: 3а Српску приоритет регуларни избори

20.10.2017 Актуелно

 

Говорећи о измјенама Изборног закона БиХ, Цвијановићева је истакла да у Српској уважавају настојања која долазе од хрватских страна, које желе да имају сигурност да су Хрвати ти који бирају хрватског члана.

„Исто као што и овдје људи желе да се избори врше на начин да знамо да смо дошли до неког чистог изборног резултата“, рекла је Цвијановићеваза Радио Републике Српске.

Она је додала да, када говори о Изборном закону, али и о свим овим другим иницијативама које долазе на ниво БиХ, није сигурна да ће се тамо постићи било какво конкретно или нормално рјешење.

„Морате узети у обзир и чињеницу да се до сада избори организују на начин који је ипак непотпун. Ако имате град Мостар у којем не можете у неколико изборних мандата да спроведете изборе, онда ова држава има пуно већих проблема него што то и неки овдје, а и странци посебно желе да признају“, нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, у ситуацијама гдје имате читав неред у погледу самог изборног процеса, као што је случај са Федерацијом БиХ, причати о проблему у Републици Српској значи намјерно пребацивати „врућ кромпир“.

„При томе нико не проблематизује и не прича како је то могуће да Мостар функционише, каква је то власт и каква је то организација једног градског живота, уколико не можете да проведете изборе“, сматра премијер Српске.

Она је додала да је о овом питању има много несугласица, да Република Српска има своје ставове о Изборном закону, али да није сигурна да ће се било шта конкретно дешавати.

Архива