Aнгажман локалних структура власти на најбољу корист грађана

18.10.2017 Актуелно

 

„Дошао сам, прије свега, да подржим људе у овој општини, начелника општине /Младена Крекића/ и његов тим који раде добар посао у стабилизацији јавне управе и локалне заједнице“, рекао је новинарима Додик након састанка са општинским руководством у Модричи.

Он је истакао да је веома важно да је овдје локална власт структурисана на начин да кореспондира са републичким властима.

„Ми се овдје веома угодно осјећамо за разлику од неких других мјеста гдје се покушава на нивоу општина парирати или покушати бити партнер противник републичким институцијама“, рекао је Додик.

Он је нагласио да као предсједник Републике Српске и као партијски човјек може да каже да је Милан Јелић задужио цијелу Републику својим ангажманом.

„Ми ћемо овдје остати трајно ангажовани, док год вршимо ове дужности, на обиљежавању његовог лика и дјела и зато ће Трг Милана Јелића бити уређен на најбољи могући начин у складу са пројектом локалне заједнице. Радићемо на обезбјеђивању логистике за такво уређење и за све пројекте о којима смо причали“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, једно од важнијих питања о којима је данас разговарано јесте изградња ауто-пута кроз ову општину.

„Вјерујем да ће брзо почети градња дионице коју покрива Коридор „Пет це“ и даље од Вукосавља према Брчко дистрикту која је била предмет разговора док смо боравили у Кини. Операционализација се дешава ових дана и вјерујемо да ћемо до фебруара или одмах нешто након тога имати потписан уговор о изградњи те дионице ауто-пута“, рекао је Додик.

Он је истакао да то подразумијева и потребу ове локалне заједнице да на прави начин препозна све изазове, не само предности, него и тешкоће које ће донијети та изградња, како бисмо на прави начин пројектован и планиран омогућили да бенефити буду максимални, а оптерећења минимална.

Додик је навео да је разговарано и о пројекту Дома здравља, кружне раскрснице, радних мјеста које треба отварати, обезбјеђења и одбране од високих вода које овдје често поплаве поједина подручја.

„Овдје смо већ уложили одређени износ за обалоутврде. Желимо да то буде сигурно. Наш план је да избјегнемо оне воде које смо имали 2014. године и на бази тог планирамо наше пројекте“, каже Додик.

Он је напоменуо да је било ријечи и о два модричка насеља која немају асфалт, те да се покуша с прољећа то урадити, бар у већем дијелу. „Зато ћемо начелник општине и ја остати у комуникацији и мислим да ћемо то урадити пошто је ријеч о људима који то заслужују“, рекао је Додик.

Архива