Заједнички наступ на изборима 2018 за апсолутну побједу

09.10.2017 Актуелно
Предсједник СНСД-а Милорад Додик који је у присуству предсједника ДНС-а Марка Павића саопштио заједничке закључке и рекао да је једногласно и јединствено одлучено да се наставе и унаприједе заједничке политике. Енергичан је став да се спријече све блокаде институција Републике Српске и насиља у њима. Свако насиље ће бити спријечено свим Уставом и законом дозвољеним средствима.
Циљ данашњег састанка је како побољшати и унаприједити заједничко коалиционо дјеловање ове двије политичке странке. У наредних 30 дана ће се анализирати рад у свим локалним заједницима као и на свим осталим нивоима власти Републике Српске. Донесена је одлука за заједнички наступ на наредним изборима заједно са Социјалистичком партијом, а циљ је апсолутна побједа за НСРС, Предсједника Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ и 10 посланика у ПД ПСБиХ.
Заједнички је осуђена одлука Суда БиХ којим је Насер Орић од стране Суда БиХ ослобођен свих оптужби. У наредном периоду ће бити донијете одлуке како се супроставити раду Суда и Тужилаштва БиХ. Једна од могућих мјера је суспендовање рад Суда и Тужилаштва БиХ на подручју Републике Српскке.
 
Марко Павић предсједник ДНС
Осуђујемо рад Суда и Тужилаштва БиХ
 
Крајем 1997. године, тачно прије 20 година смо почели нашу заједничку сарадњу, а од тога смо готово 15 година на власти. Данашњи састанак је имао за циљ да унаприједимо наше заједничке политике и будуће активности које стоје пред нама. 
Разочарани смо пресудом Суда БиХ о Насеру Орићу, а она је потврда да у БиХ нема ни права ни правде. Чињеница је да неуставни суд БиХ ради на штету грађана Републике Српске. Можемо замислити како се данас, након ове одлуке, осјећају грађани Републике Српске.
Осуђујемо рад правосудних органа и сматрамо да их треба привести Уставу. 
 

Архива