Језеро: Пуштен у саобраћај асфалтирани пут у Љољићима

04.09.2017 Актуелно

Радови на овој дионици пута, која спаја Черказовиће и Љољиће финансирани су из општинског буџета са 40.000 КМ, односно 20 одсто, а остало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске посредством ИФАД пројекта.

Новоасфалитарну дионицу пута јуче су пустили у саобраћај начелник општине Језеро Снежана Ружичић и директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката у Министарству Стефан Митровић.

Ружичићева је истакла да је ријеч о веома значајном пројекту од којег ће корист имати 110 домаћинстава, а омогућеће развој сточарства, пољопривреде и туризма.

Она је навела да је за овај пројект општина издвојила знатна средстава, с обзиром на то да је Језеро изразито неразвијена општина са буџетом од 670.000 КМ.

Ружичићева каже да је сигурна да на овај начин задржавају младе брачне парове и да смањују број незапослених људи.

Пројект менаџер у оквиру Јединице за координацију пољопривредних пројеката ресорног министарства Зоран Ковачевић истакао је да је ово један од начина да се побољшају услови живота на селу.

„Крајњи циљ оваквих пројеката је да се омогући пољопривредним произвођачима да буду што боље повезани са тржиштем, као и смањење сиромаштва“ , навео је Ковачевић.

Мјештани, задовољни што ће сада имати прашине и лакши прилаз до језера Ђол, истичу да је ово за њих „историјски дан“.

Архива