Задовољство динамиком радова на градилишту болнице у Источном Сарајеву

02.09.2017 Актуелно

 

Предсједик Додик и премијер Владе Српске Жељка Цвијановић данас су у Касиндолу, у Источном Сарајеву, обишли градилиште нове болнице и изразили задовољство динамиком радова.

„Знате да смо прије два мјесеца овдје кренули и динамика радова иде брже него што план предвиђа“, рекао је Додик новинарима подсјећајући да је ријеч о инвестицији вриједној 56 милиона КМ.

Додик је рекао да је од извођача радова данас чуо да би објекат до 15. децембра требало да буде покривен, наводећи да потом слиједи унутрашње уређење објекта и опремање потребном опремом.

„Овај објекат са свим што је урађено биће једна потпуно нова болница“, истакао је Додик и навео да би болница требало да буде отворена пред опште изборе идуће године.

Он је додао да је од директора болнице Горана Тодоровића данас чуо да постоји идеја да се постојећи болнички објекти након изградње новог болничког објекта реконструишу и преуреде у старачки дом.

„То би била једна сасвим озбиљна цјелина“, закључио је Додик.

Изразивши задовољство што су радови на новом болничком објекту ушли дубоко у реализацију, Цвијановићева је нагласила важност бриге за здравствени сектор у Републици Српској, укључујући интересе Источног Сарајева и регије.

„Што се тиче учешћа општина, како ствари стоје у оквиру Владе Републике Српске, мислим да се мало промијенио став, па и да оштине неће морати да учествују“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Влада Српске је читавим низом пројеката у области здравства показала своју опредијељеност да помогне унапређење овог сектора.

Она је подсјетила да је у протеклом периоду изграђен клинички центар у Бањалуци, а у Источном Сарајеву се гради модеран здравствени центар.

„Ако додате томе Невесиње, нову болницу у Бијељини, па планове везане за Добој, све су то велики пројекти од огромног значаја за Републику Српску“, истакла је Цвијановићева и закључила да ће њиховом изградњом бити створени бољи услови за рад здравствених радника, а посебно за пацијенте.

Директор болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић захвалио је Додику и Цвијановићеваој што су обишли градилиште.

„Драго нам је што можемо представити градилиште које напредује према динамици, врло добро, баш како смо планирали“, рекао је Тодоровић истичући да ће изградњом болнице бити задовољене све потребе Сарајевско-романијске регије из области здравства.

Према његовим ријечима, у склопу пројекта изградње болнице, биће опремљен и стари простор од око три и по хиљаде метара квадратних, који је реконструисан прошле године и 1.300 квадратних метара изграђених прошле године.

„Они ће у наредна два мјесеца бити отворени за употребу што ће битно подићи ниво здравствене заштите на нашој регији и у нашем граду“, закључио је Тодоровић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да је задовољство видјети да радови на изградњи кључног инфраструктурног објекта на подручју Источног Сарајева и шире регије теку планираном динамиком.

„Захваљујући одлуци предсједника Републике Српске и Владе Српске, оним људима који раде, идуће године ћемо имати далеко бољу, може се рећи најбољу здравствену заштиту, секундарну и терцијарну“, истакао је Ћосић.

Он је навео да се општина Источно Ново Сарајево у ранијим фазама договора обавезала да помогне изградњу болнице, иако још никада није конкретизовано на који начин.

„Износ који је влада издвојила не смије остати усамљен“, додао је Ћосић.

Архива