Отворен Форум за успостављање заједничког оквира за пословање у региону

21.09.2017 Актуелно

Скупу присуствују министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске Златан Клокић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић, те градоначелници и предсједници општина и челници успјешних компанија које послују у региону.

На скупу ће се дискутовати о најуспјешнијим реформама у региону и могућностима за размјену искустава, најбољих пракси и иницијатива за креирање повољног пословног амбијента.

На почетку скупа учеснике је поздравио директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, који је рекао да је током пет година, колико се одржавају „Дани Српске у Србији“, ова манифестација остварила изузетне ефекте који су се посебно одразили на привредно повезивање Србије и Српске.

„Надам се да ће овај форум пробудити жељу да привредници из Србије улажу у Српску и да ће омогућити да двије владе дефинишу стратегију за наступ на заједничким тржиштима“, истакао је Цицовић.

Архива