Pад институција у Српској од пресудне важности за стабилност

20.09.2017 Актуелно

 

Додик је новинарима рекао да је на данашњем састанку владајућа коалиција осудила понашање опозиције на посљедњој сједници Народне скупштине Републике и нападе на руководство парламента и припаднике МУП-а Српске, који су свој посао радили у складу са законом.

Лидер СНСД-а је поручио да ће Народна скупштина Српске наставити са радом и да је владајућа коалиција исказала потпуно јединство приликом посљедњих дешавања у парламенту, док је опозиција показала апсолутну немоћ.

„Рад владајуће коалиције у Народној скупштини био је готово идентичан и одлука на који начин ћемо дјеловати на посљедњој скупштинској сједници донесена је консензусом. Једини адекватан успјех опозције био је да су освојили сто гдје сједи скупштинско руководство“, каже Додик.

Додик је истакао да је потребно очувати мир и стабилност и обезбиједити функционисање највише законодавне институције у Српској.

„Неодржива је намјера да буде прекинут скупштински рад и ова коалиција то не подржава. Дакле, у миру и стабилности треба организовати сједнице Народне скупштине“, рекао је лидер СНСД-а.

Он је додао да је на састанку исказана подршка и реализацији великих пројеката у Српској, међу којима је завршетак изградње нове дионице ауто-пута од Маховљана до Друговића, која би требало да буде отворена за 10 дана, реконстукција Универзитетског клиничког центра у Бањалуци, за шта се издваја 200 милиона КМ, изградња болнице у Источном Сарајеву и планирана изградња болнице у Добоју.

Према његовим ријечима, одлучено је и да се средства од руског клириншког дуга употребљавају искључиво на основу плана који треба да буде усмјерен у развојне пројекте које ће одобрити Влада Српске.

Додик је напоменуо да би раст БДП-а у овој години требало да буде 3,5 одсто.

„Поздрављамо чињеницу да ће БДП и у овој години, без обзира на штетне утицаје суше на пољопривреду, бити као и прошле, односно 3,5 одсто“, рекао је Додик, наводећи да је значајнији развој могућ када је БДП пет одсто, што се може очекивати.

Говорећи о изборима за начелника општине Трново, Додик је рекао да коалиција подржава јединственог кандидата и напоменуо да би наредни састанак владајуће коалиције требало да буде у наредних 10 до 15 дана.

Архива