СНСД: Опозиција жели да процес одлучивања измјести из званичних институција на улицу

19.09.2017 Актуелно

Извршни комитет је такође осудио нападе представника опозиције на припаднике Министарства унутрашњих послова у Народној скупштини, а који су обављали своју дужност професионално и у складу са Законом и Пословником НСРС.

На данашњој сједници је изражена и пуна подршка свим институцијама Републике Српске, а посебно Министарству унутрашњих послова које је и приликом прошлоседмичних догађаја у Скупштини доказало своју високу професионалност и пуну способност да очува стабилност у Српској.

Такође, Извршни комитет је данас изразио и задовољство због исказаног коалиционог јединства у Републици Српској, као и стабилности демократских институција Републике Српске.

Извршни комитет сматра да је опозиција покушајем изазивања инцидента у Народној скупштини само још једном демонстрирала своју потпуну немоћ и очај, јер очигледно да немају други начин да привуку пажњу јавности. СНСД неће дозволити да мањина управља већином, а на данашњој сједници Извршног комитета је констатовано да Република Српска није политички подијељено друштво, јер владајућа коалиција стабилно управља свим републичким институцијама, а послије прошлогодишњих локалних избора, и великом већином општина и градова у Српској.

На данас одржаној сједници Извршног комитета поздрављена је и све чешћа појава да одборници из опозиционих странака широм Српске напуштају своје странке због неслагања са политиком тренутног руководства тих странака. Поручено је и да су врата СНСД-а отворена за све оне који су патриотски опредијељени према Републици Српској и желе активно радити на њеном напретку.

Извршни комитет СНСД тражи од руководства Жељезница Републике Српске да под хитно ријеши ситуацију због које је одређени број радника ступио у штрајк, као и да га у складу са Законом и важећим прописима окончају.

Извршни комитет СНСД-а је данас констатовао и да сви макроекономски показатељи у Републици Српској указују на опоравак и јачање привреде.

 

Архива