Kошарац: Гаговић je човјек са богатим искуством

24.09.2017 Актуелно

 

„Гаговић је, прије свега, човјек који је значајан дио свог животног вијека провео радећи у привреди општине Трново и сусједног Калиновика, који је обављајући те функције био изузетно социјално осјетљив, тако да готово нема куће у Трнову или Калиновику гдје није био присутан кроз различите облике социјалне одговорности“, истакао је Кошарац.

Кошарац је оцијенио да оптимистична визија коју Гаговић нуди, а то је да треба омогућити грађанима да у својој општини и живе и раде.

„То је примјетно и кроз одређене контакте које је он имао протеклих двадесетак дана са одређеним привредним субјектима из Србије и Републике Српске“, рекао је Кошарац.

Према његовом мишљењу, важно је и јасно изражено као потреба да општина Трново у потпуном капацитету, а она га има, буде присутна на Јахорини и у структури Олимпијског центра, као једног од најјачих привредних субјеката који омогућава развојне шансе људима из Трнова да добију радна мјеста, те да кроз друге облике организације туристичке заједнице и свих других капацитета које има Јахорина, Трново има своје стратешке и економске бенефите.

„За нас је то веома значајно с обзиром на чињеницу да СНСД има власт на Палама, а да су општине Пале и Трново `власници Јахорине`. Било би веома значајно да се наша политика имплементира у пуном капацитету и да се настави развој самог Олимпијског центра“, поручио је Кошарац.

Архива