Институције Српске стабилне, oчувана финансијска и фискална стабилност

01.09.2017 Актуелно

Цвијановићева, која је данас разговарала са послаником њемачког Бундестага Александером Нојем, упознала је саговорника о кључним реформским мјерама које Влада реализује с циљем унапређења привредног амбијента, а у складу са Реформском агендом.

Она је истакла да је Влада Српске све предвиђене обавезе из ове агенде, уско везане са обавезама из аранжмана са Међународним монетарним фондом, реализовала још прије девет мјесеци, те нагласила да је одговорност за застој у реформским процесима искључиво на заједничким институцијама БиХ у Сарајеву.

Говорећи о европским интеграцијама, Цвијановићева је истакла да је на том путу у БиХ неопходан дијалог, међусобна сагласност и потпуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти, на начин како је то предвиђено механизмом координације, те је изразила наду да ће сви нивои власти у БиХ показати једнаку посвећеност том процесу.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Српској, БиХ и региону, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним темама, а посебно о безбједносним изазовима са којима се суочавају земље Западног Балкана.

Архива