Министар Лукач професионално и одговорно ради свој посао

15.09.2017 Актуелно

„Драган Лукач је и у рату чинио оно што и данас у миру чини. Увијек је био на линији одбране ове државе, док се Вукота Говедарица у камиону брашна склонио у Србију, а Драган Чавић срамно прихватио извјештај о Сребреници и тако трајно жигосао свој народ. Управо та двојица, појачана са политичким профитером Браниславом Бореновићем узеше себи за право да парламентарни живот у Републици Српској условљавају оставком најбољег министра унутрашњих послова којег је Српска икада имала“, рекао је Додик Срни коментаришући најаве опозиције да ће тражити смјену министра Лукача.

Предсједник Српске је нагласио да „Народна скупштина није прћија ни Милорада Додика, ни Вукоте Говедарице да би неко калкулисао с њом и дешавањима у њој“

„Зато им препоручујем да не калкулишу са тим стварима. Народна скупштина је власништво овог народа, а народ је на изборима рекао ко ће у њој бити власт, а ко опозиција. Уколико та опозициона мањина настави да угрожава демократску вољу већине и уставни поредак ове државе изводећи којекаве револуције по највишем законадованом тијелу земље, ми ћемо као озбиљна власт и озбиљна држава знати томе да се супроставимо. На то на обавезују Устав и закони Републике Српске“, рекао је Додик.

Предсједник Републике је поручио да грађани Српске могу бити спокојни, да је стање у Републици стабилно и да све институције функционишу у складу са Уставом и законима ове државе.

Архива