Дончић својим поступцима и радом сам себи највећа пријетња

28.09.2017 Актуелно

„Никада никоме нисам пријетио, нити ћу икада пријетити. Можемо имати различите политичке ставове и погледе, различита економска гледишта, али најмање имам потребу да пријетим господину Дончићу јер је он сам себи, својим поступцима и радом, највећа пријетња“, рекао је Аџић Срни.

Дончић је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци оптужио Аџића да му је пријетио, наводећи да у Градишци „влада медијски мрак“ и да се „глас опозиције не чује у локалној скупштини“.

Поводом Дончићеве тврдње да је због политичке корупције, у опозиционим редовима у градишком парламенту од 13, остало само шест одборника, Аџић каже да нема ништа са тим и нико од тих одборника није завршио у СНСД-у.

„Шта се догађа у „Савезу за Градишку“, то морају они да виде сами унутар својих политичких опција. Зашто долази до урушавања унутар њих самих, јесте проблем њихових политичких опција и њиховог савеза“, додао је Аџић.

Он је нагласио да и СДС, која је најјача политичка опција у „Савезу за Градишку“, траба сама да сагледа зашто је дошло до њеног првог, па онда и другог „раслојавања“, и посљедњих иступања одборника из ове странке.

„Нико од тих људи није завршио у СНСД-у. СНСД нема са тим ништа, нити има начелник општине Градишка“, каже Аџић.

Он је рекао да су сви локални и републички медији отворени за сарадњу и да Дончић може да изнесе своје политичке ставове.

„Ако жели, на ком год медију он изабере, можемо да разговарамо о политичким ставовима“, навео је Аџић.

Он је истакао да је свој начин дјеловања показао када је 14. новембра прошле године ступио на дужност начелника општине Градишка.

„Ниједног тренутка нисам размишљао о отпуштању људи који припадају другој политичкој опцији, што је била одлука Зорана Латиновића и Радислава Дончића, када су 2012. године преузели скупштинску већину и позицију начелника“, нагласио је Аџић.

Према његовим ријечима, на посљедњој сједници Скупштине општине Градишка донесене су кључне одлуке за грађане општине, а опозиција је, умјесто да учествује у расправама и да конструктивним приједлозима побољша те одлуке, изабрала да напусти скупштинску сједницу.

Аџић каже да опозиција, када нема шта да каже и предложи, а види да постоји скупштинска већина која жели да ради у интересу грађана и привредника, прелази у „воде политикантства и почиње да игра игру коју је у Градишци играла од 2012. до прошле године“.

„Грађани су то срећом препознали и сад препознају иступање такозваног лидера опозиције, господина Дончића, који је показао колико му је стало до грађана. Његова политичка опција се бори против укидања бијелог хљеба, а тај исти Дончић је у вријеме трајање његовог бијелог хљеба тражио годишњи одмор“, додао је Аџић.

Он је навео да то показује дигнитет његових циљева и намјера, а да ће СНСД са својим коалиционим партнерима, СП-ом, Уједињеном Српском и ДНС-ом, увијек радити у интересу грађана и привредника општине Градишка.

Архива