Додик очекује освајање 50 одсто власти у Српској и више од тога на нивоу БиХ

09.09.2017 Актуелно

 

„Ми нисмо они који су отишли у Сарајево, продали се за своје фотеље и ојачали институције БиХ на уштрб Републике Српске, ми смо они који Српску стављамо у епицентар не само политике већ и живота“, рекао је Додик новинарима на почетку дводневног Савјетовања СНСД-а, које се одржава у Бијељини.

Он је истакао да је за СНСД важно да Република Српска буде виђена у свакој одлуци на нивоу БиХ и на путу ка ЕУ.

„Зато смо поносни на то што смо успјели да дођемо до механизма координације који је у суштини дефинисао оно што јесте суштина БиХ, а то је унутрашњи договор о свему што је европски пут БиХ“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, прије тога пријетила је опасност да се кроз концепт функционалне БиХ сва институционална овлаштења пребаце на ниво БиХ и тиме нестане било каква улога Републике Српске.

„Ми смо окупљени на Савјетовању СНСД-а не да уживамо у ономе што смо радили, а урадили смо озбиљан и велики посао, него да утврдимо нову енергију и да се договоримо о томе како даље, јер СНСД има потенцијал и снагу и ово је почетак нашег пута ка великој побједи идуће године“, поручио је Додик.

Лидер СНСД-а је рекао да је та странка успјешно водила Српску у околностима које јој нису биле нимало наклоњене, уз огроман међународни притисак, те да је Српска издржала и ударе глобалне кризе и остала стабилна.

„Република Српска није банкротирала, како су то приказивали годинама уназад, Српска редовно измирује све своје обавезе и доживљава додатну финансијску консолидацију посљедња два до три мјесеца“, нагласио је Додик.

Он је најавио да ће Српска у сљедећу годину ући довољно консолидована да може да повлачи нове значајне економске и инфраструктурне пројекте, као што су већ раније урађени пројекти изградње болница и ауто-путева.

„Ми смо убијеђени да смо побједници“, закључио је предсједник СНСД-а Милорад Додик и додао да ће рад странке и успјех СНСД-а бити постигнут у договору с народом.

Он је навео да је на Савјетовању СНСД-а у Етно-селу „Станишићи“ у Бијељини окупљено 870 чланова партије која има чланство од 200.000 људи.

Савјетовање СНСД-а организује се у свакој години пред опште изборе да би се утврдиле политике, начин организације и методе дјеловање партије пред опште изборе, а у његовом раду учествују чланови Главног одбора СНСД-а, одборници и посланици, чланови највиших странаких тијела и чланови свих општинских одбора у Српској.

За сутра је најављено објављивање закључака о улози, значају и одговорности коју СНСД има за Републику Српску.

Архива