Додик: Бакир Изетбеговић само отвара проблеме

02.09.2017 Актуелно

 

„Ми смо то знали и говорили да се управо зачетак те исламске државе може да види у БиХ, доласком муџахедина, што је повриједило /Бакира/ Изетбеговића, само што се наш глас није чуо“, додао је Додик.

На питање новинара да прокоментарише сукобе Бакира Изетбеговића и Мирослава Туђмана у вези са исламским радикализмом, Додик је рекао да очигледно историјске чињенице не могу да буду скривене и да Изетбеговић само отвара проблеме и постаје „политичка олупина“.

„Били су браћа, шта им је сад, немам појма. Потајна и притајена мржња о којој је писао Андрић, очигледно да постоји међу њима и то се односи на БиХ. Очигледно да Бакир Изетбеговић само отвара проблеме и нема више дестинације у региону и БиХ гдје он није отворио проблем“, рекао је Додик новинарима у Београду након састанка руководства Српске и Србије.

Додик је навео да је Изетбеговић то чинио и чини у континуитету и са самим мировним споразумом.

„То говори да је његова политика – политика његовог оца, а политика његовог оца је `Исламска декларација`, која је написана као програмски акт и документ за исламску државу, која и даље функционише на Блиском истоку и он се тога није одрекао“, нагласио је Додик.

Он је навео да то није једини проблем између Бошњака и Хрвата и да постоји проблем Пељешког моста, који оспорава бошњачка страна.

„Република Српска нема проблем са Пељешким мостом. Ми имамо проблем са изградњом мостаu на Сави, код Градишке и покушавамо да то ријешимо са Хрватском“, рекао је он.

Са друге стране, истакао је Додик, Бакир Изетбеговић је отворио проблеме и са Хрватима у БиХ, континуирано има проблеме у оквиру бошњачко-муслиманске заједнице у самом Сарајеву, гдје губи подршку и у оквиру властите партије.

Архива