Цвијановићeвa пустила у рад реконструисани дио водовода y Тврдимићимa

02.09.2017 Актуелно

„Заиста ми је задовољство што смо у прилици да данас на подручју Источног Сарајева учествујемо у низ дивних манифестација, укључујући и овај веома значајни пројекат који је животно важан и односи се на дио општине Источно Ново Сарајево којим потврђујемо да Влада Републике Српске чврсто стоји иза свих пројеката чији је циљ побољшање живота наших грађана на цијелој територији Републике Српске“, изјавила је Цвијановићева новинарима.

Она је нагласила да је овај водоводни пројекат плод сарадње локалних власти и Владе Републике Српске, укључујући и Фонд за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Републике Српске.

„Оно што је важно јесте да смо се данас увјерили да сви радови, везано за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву која ће бити једна од најмодернијих болница у Републици Српској, теку планираном динамиком. Велики је догађај и долазак Његове светости патријарха српског Иринеја и отварање православног обданишта“, рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је јутрос са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком била на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем и премијером Аном Брнабић и да су и овај пут добили пуну подршку Србије за низ важних инфраструктурних објеката, који се, између осталог, односе и на општине Источно Ново Сарајево и Пале.

„Источно Сарајево је стратешко за Републику Српску и сваки пројект који се реализује у било ком дијелу Републике Српске није важан само на микро-плану и за становништво те општине, него је важно и за цијелу Републику Српске“, поручила је премијер Српске.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је задовољство реализацијом ових пројеката, те истакао да је њихв циљ побољшање живота грађана овог дијела Републике Српске.

Према његовим ријечима, општина ће наставити да улаже у Тврдимиће и локална насеља с циљем стварања услова за туризам.

Архива