Цвијановић: Амбасадори БиХ служе за обрачун са институцијама Српске

12.09.2017 Актуелно

 

„Жалосно је како изгледа дипломатско-конзуларна мрежа БиХ. Знам да је у оваквој БиХ тешко дефинисати приоритете спољне политике, а још теже је спроводити и управљати том структуром гдје се не зна ко пије, а ко плаћа“, рекла је Цвијановићева у обраћању посланицима у Народној скупштини Републике Српске.

Она је оцијенила да представништва Републике Српске боље функционишу од дипломатско-конзуларне мреже БиХ.

„Црнадак да управља било чиме у Министарству иностраних послова, онда би му се могло поставити питање шта је са случајем амбасадора који је отварао приватну пошту члана Предсједништва БиХ“, додала је Цвијановићева.

Она је навела да амабасадори БиХ служе за пласирање дезинформација.

„Они пишу дописе како ме је неко истјерао из Стејт департмента, што је невјероватно. Неко ко је министар, а поготово ако долази из Републике Српске, онда би морао да заштити функционере из Српске“, истакла је Цвијановићева.
Она је подсјетила да су неки демантовали информације појединих амбасадора БиХ.

„Причате о куповини аутомобила у институцијама у Српској, а члан Предсједништва БиХ Младен Иванић чим је дошао на функцију купио је ново возило, путујете по свијету, а проблематизујете моје путне трошкове“, нагласила је Цвијановићева.

Премијерка Српске је оцијенила да је потребно да они који су власт на нивоу БиХ мало критикују оно што на том ниво не ваља.

Архива