Законом прописани услови за постојање школа

02.08.2017 Актуелно

 

Она је поручила да се Влада не бави затварањем школа, већ извршава оно што је њена законска обавеза.

„Имамо ситуацију да у вишим разредима, од шестог до деветог, због троје или четверо ученика долази осам или девет наставника“, рекла је Цвијановићева новинарима у Теслићу, коментаришући најаву Удружења грађана „Рестарт Српска“ да ће организовати протесте у Бањалуци под називом „Затвори школе, купи ‘Ауди“ због одлуке о затварању 15 школа у Српској.

Према њеним ријечима, господин који крене у протесте због затварања школа мора добро да размисли да ли је нормално и хумано да у једном селу ради једна учитељица са једним учеником.

Цвијановићева је истакла да Влада већ одавно „ради различиту технику и комбинаторику“, да су чак негдје уведена и комбинована одјељења да би се очувала настава у одређеним сеоским срединама.

Говорећи о куповини аутомобила за потребе Владе, Цвијановићева је подсјетила да постоји одлука да они аутомобли који су купљени прије 2010. године улазе у редовну замјену, као и на многим другим мјестима.

„Не треба банализовати причу како је неки министар или предсједник Владе купио ауто, а да се при томе изостави да се предсједник Владе возио у ауту старом десет година и да је трећи пресједник који се возио у том ауту и да му се тај ауто није могао упалити усред Београда“, додала је Цавијановићева.

Архива