У овом вијеку Србија и Српска ће бити једно

04.08.2017 Актуелно

 

„Вјерујем да ће у овом вијеку српски народ због свог страдања у прошлости имати право да буде једно. И да је сасвим природно да будемо заједно“, рекао је Додик, обраћајући се у новосадском насељу Ветерник на обиљежавању Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији хрватских снага „Олуја“.

Он је рекао да вјерује да ће доћи нове генерације које ће читати књиге, мемоаре и знати шта је било овдје.

„А када кажем заједно, то значи заједно у територијалном и државном смислу, да не би било сумњи. Јер смо ми свакако заједно“, нагласио је Додик.

Он је истакао да се српски народ мора окренути животу, мора учинити све да се окупи око тога да га буде више, мора више да се рађа, мора више да се вјерује у Србију, у Републику Српску, у српски народ.

„Одбаците загађености које нам говоре стално како ни Србија, ни Република Српска нису добре. Ово је најбоље мјесто за живот у свијету, и Србија и Република Српска. Ово је наше“, рекао је предсједник Републике Српске.

Додик је рекао да данас постоје концепције које говоре о нечему другом, али да воља српског народа говори да је претрпио најгоре.

„Дајте снагу Србији, дајте снагу предсједнику /Србије Александру/ Вучићу, Влади Србије, дајте снагу Републици Српској и Влади Републике Српске, дајте снагу, ви народе, дајте снагу нама, да се на најбољи могући начин изборимо и да наставимо да се боримо да не би нестали“, навео је Додик.

Он је рекао да Срби нису реметилачки фактор, него веома битан фактор.

„Зато смо стално на вашем дневном реду. Доћи ће вријеме када ћемо ми постављати дневни ред. А то неће бити против вас, него за нас. Живјела Србија, живјела Република Српска“, рекао је Додик.

Архива