Шести сабор српске крајишке пјесме у Дрвару постао народна прича

25.08.2017 Актуелно

 

„Када смо најављивали овај догађај прије неколико година, имали смо скривена очекивања да ћемо погодити у смислу да ће ово бити прихваћено од народа“, 
рекао је новинарима Додик, који је у Дрвару присуствовао овој манифестацији. 

Према његовим ријечима, само оно што се прихвати од народа и што представља разлог за окупљање, може да живи. 

„Мени је драго да овдје шест година имамо прилику да се одржава ова манифестација која окупља не само људе који живе на овом подручју, већ све који су на неки начин везани за овај крај у прошлости и воле такву врсту крајишке пјесме“, рекао је Додик. 

Он је закључио да то говори да ће овај сабор постојати и остати дио традиције који ће се његовати и одржавати у будуће вријеме. 

Начелник општине Дрвар Горан Броћета рекао је да је одржавање овог сабора јасна порука да српски народ остаје и опстаје на овим просторима и да уз пјесму то показује на најбољи могући начин. 

„Овај сабор није само пјесма, то је сплет околности којима овај народ покушава да кроз пјесму којом су наши извођачи опјевали наш прогон, повратак и живот овдје, да покажемо како данас наш народ живи у Федерацији БиХ“, додао је Броћета. 

Сабору су, осим предсједника Српске, присуствовали и представници општина Дрвар, Грахово, Гламоч, Петровац, као и велики број мјештана.

Архива