Кошарац: Hема штетe за Српскy oд повлачењa представника СНСД-а из комисија у парламенту БиХ

01.08.2017 Актуелно

Кошарац је нагласио да излазак посланика СНСД-а из свих комисија у Парламентарној скупштини БиХ показује опредијељеност СНСД-а да води одговорну политику у складу са закључцима Народне скупштине Српске.

Поводом данашњег саопштења ПДП-а да је повлачење представника СНСД-а из комисија у Парламентарној скупштини БиХ штетно за интерес Републике Српске, будући да се тиме у раду комисија смањује број посланика из Српске и повећава могућност да Српска буде прегласана, Кошарац је навео да ПДП покушава да дезавуише јавност.

„Управо ПДП најмање треба да најмање говори о Парламентарној скупштини БиХ јер грађани Републике Српске у изборном процесу нису у кадровима те странке препознали људе који ће да заступају интересе Српске“, нагласио је Кошарац и подсјетио да ПДП нема нити једног члана Представничког дома, односно Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Кошарац је истакао да СНСД изласком из комисија жели да онемогући да предсједник СДА Бакир Изетбеговић управља српским кадровима.

„Кадровима СНСД-а могу да управљају само грађани Републике Српске и институције Републике. Сматрамо да је испод сваког нивоа радити у комисијама у којима Изетбеговић са СДС-ом покушава да истисне кадрове СНСД-а, односно оне којима је циљ да јавно афирмишу уставне надлежности Републике Српске“, рекао је Кошарац.

Он је додао да је ПДП коалициони партнер Изетбеговића, те да у тим редовима постоји паника јер није познато да ли постоји већина и могућност да буду попуњена та парламентарна тијела.

Архива