Требиње има свој идентитет и његов успјех је успјех Српске

19.08.2017 Актуелно

 

Додик је на свечаној сједници Скупштине града поводом Преображења – славе Града и Саборног храма захвалио Градској управи што је у кратком времену дала пуни допринос да Требиње заживи, те изразио наду да ће заједно са институцијама Републике Српске реализовати све што је планирано.

„Нема ниједног од великих пројеката да га нисмо завршили или га завршавамо. Посебно ми је драго што је у вријеме нашег мандата Требиње проглашено Градом, што он заслужује својим начином живота, урбанизмом, комуникацијским и другим погодностима“, оцијенио је Додик.

Према његовим ријечима, Требиње је драгуљ Републике Српске и као такав га треба посматрати и развијати.

„Очигледно да можемо научити неке лекције, одбацити политичка трвења, анимозитете и усмјерити на оно шта је циљ, а то је дугорочни и стабилан развој“, рекао је Додик, те истакао да се политике мјере по томе шта иза себе остављају.

Додик је рекао да се мора показати да се у Требињу може живјети, те нагласио да је Република Српска посвећена развоју цијеле Српске и реализацији великог броја пројеката и да готово да нема ниједног у који нису биле укључене институције Српске.

Предсједник Српске пожелио је грађанима Требиња да Препображенске дане проведу у весељу и радости, да се заједно окупе око Цркве и тако покажу саборност и јединство.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да је Требиње мјесто које окупља и да му Влада посвећује велику пажњу.

Цвијановићева је на свечаној сједници града поводом градске славе и Саборног храма нагласила да је Влада Републике Српске у протеклих десет година, по различитим основама, уложила у Требиње око 70 милиона КМ из Развојног програма и буџета Републике.

„Изузетно ми је драго што имамо добру комуникацију са локалном власти и надам се да ћемо и у будућности реализовати све оно што смо започели“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је Влада Републике Српске опредијељена да заједно са локалном администрацијом ради на сваком важном пројекту за град и његове грађане.

Цвијановићева је напоменула да је Требиње мјесто које окупља и да има свој идентитет, те да је он саставни дио идентитета Републике Српске.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да град иде снажнијим и стабилнијим стопама напријед, те да ће то и у наредним годинама бити препознато, а инвестиције ће бити приоритет.

Петровић је истакао помоћ кабинета предсједника Републике Српске, Владе и других институција које желе развој и просперитет града.

„Јединство, стабилност и мир су основа онога што жели Градска управа, као и да Херцеговина буде ослонац Републици Српској“, рекао је Петровић.

Свечаној сједници Скупштине града Требиње присуствовали су Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије, директор Електропривреде Републике Српске /ЕРС/ Жељко Ковачевић, конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић, народни посланици, те други представници политичког, привредног и културног живота Републике Српске.

Архива