Неозбиљно да се говори о повећању плата у ЖРС

30.08.2017 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је Влада Српске заузела став о овом питању и да ће тамо гдје је власник предузећа и у функцији скупштине акционара доносити одлуке, а не појединачно директори или управе. 

Одговарајући на питање новинара о јутрошњој изјави генералног директора „Жељезница Републике Српске“ Драгана Савановића да ће почети примјена правиника о раду којим је предвиђено повећање плата руководиоцима средњег ранга, Цвијановићева је рекла да ће директор то прво морати да објасни министру саобраћаја и веза Републике Српске Неђи Трнинићу. 

„Ако је ресорни министар заузео став са Владом Српске о овом питању, а ја сам давно рекла шта мислим о овоме, онда ће то директор морати да објашњава на неки други начин“, додала је Цвијановићева. 

Она је подсјетила да се „Жељезнице“ налазе у великим проблемима. 

„Уз велике напоре Владе, много преговора које смо водили министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и ја, у Вашингтону и овдје у Бањалуци, са представницима Свјетске банке договорили смо и ушли у процес реструктурисања овог предузећа“, навела је Цвијановићева. 

Она је подсјетила да би за процес реструктурисања „Жељезница“ требало да буде издвојено 230 милиона КМ за финансијско реструктурисање, као и оперативно и радне снаге. 

„Онда могу на неки други начин да плате дефинишу, направе друге организације у оквиру система да га спреме да може да изнесе велику битку и причу која се зове реструктурисање, а не да млате унаоколо како треба повећати ово или оно“, закључила је Цвијановићева.

 

Архива