Непримјерено да се амбасадори мијешају у рад правосуђа

25.08.2017 Актуелно

 

На питање новинара да прокоментарише изјаву амбасадора САД у БиХ Морин Кормак да јој је „веома драго што је Уставни суд БиХ донио одлуку о начину књижења војне имовине у БиХ“, Додик је рекао да не зна шта њој има да буде драго када је она утицала на њено доношење.

„То је непримјерено. Нигдје у свијету нема да се амбасадор мијеша у рад правосуђа и зато ова земља никада неће имати напретка са оваквим каква је америчка амбасадорка“, оцијенио је Додик.

Он је новинарима у Дрвару рекао да судије долазе у Амбасаду САД и ту им се каже каква одлука треба да буде и они је такву и донесу.

„Кормакова се мијеша и у унутрашње послове, у правосуђе, у рад Високог судског и тужилачког савјета, у креирање судских одлука, она говори ко ће бити шта у БиХ и како ће се понашати“, истакао је Додик.

Подсјетивши да је амерички предсједник Доналд Трамп, након што је изабран на ту функцију, рекао да се САД неће мијешати у унутрашња питања других земаља, Додик је нагласио да му није јасно шта онда ради и кога слуша Кормакова.

„Кога они овдје у Амбасади слушају и шта раде и кога ми онда да поштујемо – предсједника Трампа или амабасадорку која ради мимо његових ставова“, упитао је Додик.

Архива