Исплата клириншког дуга у новцу је заслуга предсједникa и Владе Српске

09.08.2017 Актуелно

 

Што се тиче доприноса министра Црнадка и Савјета министара да се клиринг исплати у новцу, а не у роби, као што је био случај са другим земљама, Цвијановићева је навела да заслуге припадају предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Влади Републике Српске и Представништву Републике Српске у Русији.

„Онда када смо ми о томе преговарали, Црнадак и његови другари нису ни знали шта је клириншки дуг и како је исплаћиван. По већ устаљеном обрасцу, њима је једино ‘допало’ да се сликају и приписују себи заслуге које им не припадају“, оцијенила је премијер Српске.

Говорећи о осталим констатацијама које је изнио Црнадак, Цвијановићева је оцијенила да оне не заслужују коментар.

„То је испразна прича испразних позера. Једина штета коју нису учинили грађанима Српске, вршећи власт у Сарајеву, била је она коју нису били у прилици да направе, а свугдје гдје је била прилика, својски су се трудили да задају ударац институцијама Српске и њеним грађанима. На чему то онда треба захвалити министру Црнатку?“, упитала се Цвијановићева, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да је срамотно да премијер Српске Жељка Цвијановић и данас оптужује и етикетира српске представнике у Савјету министара, у дану када је требало да каже „хвала“ јер је данас у БиХ стигао новац од клириншког дуга Руске Федерације.

Црнадак је додао да ће од тог новца, на основу споразума који је постигао актуелни Савјет министара, око 60 милиона КМ припасти Републици Српској.

Архива