Министру просвјете и културе потребан нови службени аутомобил

08.08.2017 Актуелно

 

Он је поручио да је министру потребан аутомобил и да „неће ићи у тачкама како то сматра опозиција у Републици Српској“.

„Када они обезбиједе да се министар иностраних послова БиХ, члан Предсједништва БиХ Младен Иванић и њихови министри буду возили у тачкама и на бициклу, онда ће се и они /министри Српске/ возити у томе“, рекао је Додик новинарима поводом протеста грађана у Бањалуци који захтијевају да аутомобили функционера који се купују народним новцем не буду скупљи од 50.000 КМ.

Коментаришући информацију да је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак одустао од куповине новог аутомобила, Додик је рекао да је Црнадак одустао од тога, али да се и даље вози у аутомобилу.

„Замислите, колико би морао да путује у тачкама до Сарајева“, истакао је Додик.

Коментаришући изјаву одборника ПДП-а у Скупштини града Бањалуке Драшка Станивуковића „да би послије неких изјава најрадије повукао премијера Републике Српске за уши“, Додик је рекао да га Станивуковић подсјећа на Николу Дроњка који је, такође, чинио овакве ствари и будалаштине и да је сада видљиво гдје је – „остао је дроњак, а тако ће и Станивуковић“.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић сматра јефтиним триковима потез Црнатка, који је одустао од набавке новог аутомобила.

„Када се погледа уназад од дана када је ступио на дужност српски члан Предсједништва БиХ, одмах су куповани аутомобили и то се могло пратити у ревизорским извјештајима. Осим тога, тај министар иностраних послова БиХ потрошио је толико новца на бесмислена путовања да смо могли, на основу тога, да уштедимо и отворимо још 10 или 15 нових школа“, напоменула је Цвијановићева.

Она је рекла да је министар просвјете и културе Републике Српске требало да набави нови аутомобил, подсјетивши да је Влада Српске раније донијела закључак да аутомобили који су купљени прије 2010. године иду у процес замјене.

„То је сасвим нормално и не желим да се намећу теме на овај начин. Причати причу порукама са овог скупа је некоректно. Прави се тема тамо гдје је нема“, истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, када се буду министри на нивоу БиХ Игор Црнадак, Мирко Шаровић и Драган Мектић, те члан Предсједништва БиХ Иванић и остали возили на бициклима, то ће тада вјероватно бити тренд, па ће се и они у Влади Српске на тај начин возити.

Коментаришући изјаву Станивуковића на њен рачун, Цвијановићева је рекла да на то жели само да каже: „Сладак, али непристојан и неваспитан – штета“.

„Штета је што у данашње доба, ни у породици нити у оквиру система образовања не посвећујемо довољно пажње васпитању, већ само образовању и мислим да то није довољно“, закључила је Цвијановићева.

Архива