Филма о животу Алије Изетбеговића је начин да се опере његова биографија

14.08.2017 Актуелно

Он је истакао да је врхунац свега чињеница да је Бакир Изетбеговић учествовао у раду екипе која снима филм о његовом оцу и да се појавио у Тарчину, мјесту гдје су Срби били затварани, шиканирани, гдје су умирали, гдје је његов отац долазио да види да ли је то мучење било довољно велико да би задовољило његову сујету.

Додик је синоћ у изјави Срни подсјетио да је Алија Изетбеговић написао Исламску декларацију, као и да је био познат и виђен члан Ханџар дивизије у Другом свјетском рату.

„Имајући у виду све то и чињеницу да је Алију Изетбеговић, како је саопштио Хашки трибунал на дан његове смрти, само смрт спријечила да заврши у Хашком трибуналу и одговара за злочине, ово видимо као начин да се опере његова биографија“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, „испаде“ да је Радован Караџић једино крив што је жив и што је отишао у Хаг да му се тамо суди, док је Алију Изетбеговића смрт спријечила да тамо оде да би му се судило.

Додик је подсјетио да је Бакир Изетбеговић прије неколико дана рекао да наставља политику свог оца, што је било познато представницима СДС-а и ПДП-а у заједничким институцијама који нису реаговали.

„Настављајући пут таквог Алије Изетбеговића, па таман и од његовог сина, било је сувишно не прокоментарисати од стране /Младена/ Иванића и других који се у посљедње вријеме бусају у прса како стоје на одбрани српских националних интереса“, рекао је Додик.

Он је додао да је очекивао да ће „они да реагују“, те да због тога ништа није рекао о тој теми јер је његов став од раније познат.

„Бакиру Изетбеговићу који има презиме, а нема име, једино преостаје да настави и реализује политику свог оца“, напоменуо је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је додао да Радио-телевизија Републике Српске треба да сними филм о Радовану Караџићу и његовом учешћу у борби за слободу српског народа.

Додик је рекао да Влада треба да обезбиједи сва неопходна средства да би тај филм у најскорије вријеме био снимљен.

„Ако може Алија Изетбеговић да има тај филм уз асистенцију сина Бакира, онда не видим разлог зашто не би био снимљен филм о Радовану Караџићу и његовој улози“, закључио је Додик.

 

Архива