Дa je БиХ нормална земља Звиздић би поднио оставку

01.08.2017 Актуелно

 

Кошарац сматра да се превише се времена и простора даје Денису Звиздићу с обзиром на чињеницу да Представнички дом Парлаемнтарне скупштине БиХ није прихватио Извјештај о раду Савјета министара БиХ за 2016. годину.

Он је је подсјетио да од конституисања до данас овај сазив Савјета министара БиХ није имао подршку СНСД-а због Звиздићеве жеље да изађе из оквира Устава БиХ, те да Савјет министара БиХ, који представља помоћно тијело Предсједништва БиХ, претвори у владу БиХ с циљем да буде надређен инстуцијама Републике Српске.

„То је за нас потпуно неприхватљиво и то је наш став који нема везе с било којом другом партијом из Федерације БиХ. Ми нисмо ни у каквој коалицији са СББ, нити смо на било који начин утицали на чињеницу да нико, осим СДС-а, неће у коалицију са Звиздићем и Бакиром Изетбеговићем“, рекао је Кошарац.

Он сматра да се сада покушава окривити СНСД, који ни са ким у посљедње три године на нивоу заједничких институција није био у коалицији, осим са Републиком Српском.

„Били смо, а и данас смо, што важи и за убудуће, потпуно опредијељени да штитимо интресе Републике Српске и ставове њених институција. Видљиво је да код Звиздића има пуно нервозе, те да води нарцисоидну политику којом жели да прикаже да се у БиХ није догодило ништа, иако Извјештај о раду Савјета министара није прошао у парламенту БиХ“, нагласио је шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Говорећи о сету закона из Реформске агенде, Кошарац је напоменуо да га управо СДА није подржала, односно они који учествују у власти на ниову заједничких институција.

„То довољно говори о томе ко опструише процес европских интеграција и ко се игра замјене теза и дезавуише јавност у покушају да институције Републике Српске и СНСД окриве за неуспјех пропале коалиције у заједничким институцијама“, каже Кошарац.

Представнички дом Парламетнарне скупштине БиХ на сједници 26. јула није подржао Извјештај о раду Савјета министара БиХ у 2016. години. Извјештај је подржало 17 посланика, против је био 21 посланик, а уздржан један.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић тврди да је рушење извјештаја о раду Савјета министара БиХ дјело непринципијелне коалиције СНСД-а и СББ-а чији је циљ „да кочи напредак земље ка европским интеграцијама“.

Он је поновио оцјену да је прошла година била најуспјешнија европска година БиХ, поткрјепљујући ту тврдњу изјавама домаћих и међународних званичника који се баве тим питањима.

Архива