Додик: Влада Српске помоћи ће стварање индустријске зоне у општини Пале

28.08.2017 Актуелно

 

Додик је рекао да је данас дошао на Пале да честита становницима и начелнику Пала крсну славу Успења Пресвете Богородице, да заједно с њима обиљежи достигнућа и успјехе које општина има и да разговарају о будућим плановима.

„Недавно смо разговарали Олимпијском центру, којем ћемо помоћи да уведе систем осњежавања“, подсјетио је Додик и додао да је за реализацију овог плана потребно око 11 милиона КМ.

Он је додао да ће, без обзира на тешку ситуацију у Олимпијском центру, Влада и институције Републике Српске обезбиједити новац да се то питање ријеши, у нади да ће то предузеће, као једно од најзначајнијих у овом крају, несметано функционисати и бити фактор развоја у будућности.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је између двије славе урађено доста, посебно када је ријеч о инфраструктури, те навео да ће за комплетну обнову четири градске улице, од којих су у двије радови већ завршени, бити утрошено укупно 510.000 КМ.

„Након тога, улазимо у реконструкцију тунела Каловита брда“, додао је Југовић и захвалио Влади и предузећу „Путеви Српске“, који су за овај пројекат издвојили милион и по КМ.

Према Југовићевим ријечима, обновљени тунел биће капија на улазу у Пале, поготово пред предстојећу туристичку сезону на Јахорини.

„Улазимо и у значајну причу о Олимпијском центру, гдје ћемо настојати да до зиме ријешимо питање осњежавања, саобраћаја, паркинга, свега што треба“, рекао је Југовић, констатујући да се на Палама на све стране види да ствари иду у добром правцу.

Свечаном обиљежавању Дана и крсне славе општине Пале присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, посланици у Народној скупштини Републике Српске и парламентарну БиХ, представници Оружаних снага БиХ и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић.

Присуствовали су и први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник, делегације Града Источног Сарајева и општина у Сарајевско-романијске регије, те бројни представници јавног живота Пала и овог дијела Српске.

Обиљежавање Дана и крсне славе општине Пале почело је јутрос Светом литургијом у Цркви Успења Пресвете Богородице, литијом улицама Пала и полагањем вијенаца на централни споменик српским борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

Архива