Додик: Када треба нешто да уради Иванић ћути или глуми накнадну памет

24.08.2017 Актуелно

 

„Иванић увијек ћути. Када треба нешто да уради он ћути или га нема, или глуми накнадну памет“, рекао је Додик Срни.

Предсједник Српске наглашава да се на нивоу БиХ стално доносе лоше одлуке, на штету Српске, а представници Срба подвију реп, и када им кажете да ништа не чине, још се и љуте.

Он каже да Иванић жели да нагласи причу како је вод Оружаних снага изашао 9. јануара, на Дан Републике, иако је тај вод излазио стално, и прије Иванића, а излазиће и послије њега.

„Није то Иванићев уникатни успјех“, наводи Додик и истиче да је Иванић склон да се тиме хвали и да данима о томе прича као врхунском достигнућу нечега што се само по себи дешава.

Додик наглашава да би Иванић данас требало, у најмању руку, на било какву одлуку Предсједништва у вези са МАП-ом и НАТО-ом, да истакне витални национални интерес и да то питање врати у Народну скупштину Републике Српске, али он „нема куражи за то“.

„Иванић има своје политике подваљивања српском народу неког миротворства или политике која њему прави комодитет и чини га конформним. Он ништа неће учинити да се то питање ријеши“, наводи Додик.

Додик наглашава да не постоји одлука о томе да је БиХ чланица у процесу МАП-а него да постоји условна одлука. И не постоји одлука о уласку у НАТО, та одлука се мора донијети касније, изричит је Додик.

Према томе, каже Додик, стално скривање иза прича да је неко други нешто урадио говори о томе какве су кукавице данас на политичкој сцени у име Срба на нивоу БиХ и покушавају да одлучују у њихово име.

„Тражи се да се о томе одлучује, а не да се то стално креира у принципу – неко је други, ја то нисам, шта ја могу, ја морам. Па, не морате ништа ако нећете, али ако хоћете, онда можете све. Најлакше је бити поданик као што су они“, наглашава Додик.

Он наводи да у Републици Српској свако зна да је суд у БиХ конструисан да би био против Српске, и када Иванић каже да чека одлуку тог суда онда урушава комплетну политику која је ишла за тим да држи стабилном позицију Српске.

Архива