Цвијановићева у Требињу: Највећи приоритет за лидере Република Српска

12.08.2017 Актуелно

 

„Лидер мора да разумије процесе у прошлости, садашњости, а посебно да разумије гдје смо се запутили у будућност, али најважнији и највећи приоритет мора да буде Република Српска, без обзира да ли лидери дјелују у њој или ван ње“, рекла је Цвијановићева у Требињу на предавању у оквиру програма „Школа лидера“.

Цвијановићева је појаснила да је превасходно важно знати одвојити битно од небитног.

„Важно је знати постављати приоритете, да у оквиру битних ствари можете да управљате процесима. Лидерство подразумијева и да се разумију процеси у регији и свијету у којем живимо, али и да се лидер зна бавити и свим оним питањима која су локално важна“, нагласила је Цвијановићева.

Она је додала да пред генерацијама младих Републике Српске стоје озбиљни изазови, те да ни будућност не обећава да ће процеси у региону и свијету бити мање сложени од актуелних, али и да вјерује да млади знају шта хоће у животу и да знају какву хоће Републику Српску, због чега су они њена изузетна снага.

Цвијановићева је истакла да без такмичења нама успјеха, поручујући младима да се не стиде потребе да буду најбољи.

„Оно што треба да разумијете је наш друштвени амбијент и то што се дешава, простор на коме живи и функционише наша Република Српска која није била лишена изазова ни у прошлости, а неће ни у будућности“, рекла је Цвијановићева.

Предавањем предсједника Владе Српске затворена је дводневна „Школа лидера“, у организацији Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске.

Предсједник Уније студената Републике Српске Ратко Савић изразио је задовољство што имају прилику да о лидерству уче од предсједника Владе Републике Српске, напомињући да је то најбољи показатељ добре сарадње са Владом и колико премијер цијени студенте.

„Ово је одлична прилика да чујемо искуства од нашег премијера“, рекао је Савић.

„Школа лидерства“ окупила је претходна два дана 250 студената са оба јавна универзитета у Републици Српској који су током предавања истакнутих лидера јавног и политичког живота у Српској упознати о одговорностима за друштвене, политичке и економске процесе.

Архива