Српска има активан приступ у рјешавању европских питања

04.07.2017 Актуелно

Цвијановићева је, на састанку у Бањалуци са копредсједавајућим Одбора Европског савјета за спољне послове Карлом Билтом, поновила да је Република Српска једини ниво власти у БиХ који је испунио све обавезе преузете у оквиру Реформске агенде.

Она је напоменула да је Реформска агенда упитна због већине на нивоу БиХ, упркос томе што се та већина обавезала да ни на који начин неће оспоравати, ометати и блокирати њену реализацију, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Цвијановићева је нагласила да је стратешко опредјељење Владе наставак реформских процеса који воде растерећењу и јачању привреде и стварању бољег пословног амбијента, без обзира на различите изазове са којима се Српска суочава.

Током састанка, Цвијановићева је упознала Билта о мјерама које Влада Српске реализује у складу са републичким Акционим планом за спровођење Реформске агенде, а било је ријечи и о активностима републичких институција у правцу реализације дефинисаних приоритета у процесу придруживања ЕУ, те другим политичким и економским темама.

Архива