СДА врши политички притисак на правосудне органе БиХ

21.07.2017 Актуелно

 

Из СНСД-а је саопштено да СДА, која упорно убјеђује јавност да су Тужилаштво и Суд БиХ независне и непристрасне институције, тим саопштењем на најотворенији и најригиднији начин потврђује супротно.

СНСД тврди да СДА оваквим поступцима показује да Тужилаштво и Суд БиХ сматра својим власништвом, али да ипак, на жалост СДА и њеног лидера Бакира Изетбеговића, Суд није могао потврдити оптужницу против чланова Комисије, јер је „то била гомила глупости без икаквих доказа и без правног основа“.

У саопштењу се подсјећа да је чак бивши отправник послова Амбасаде САД Николас Хил, који није био ни најмање добронамјеран према Републици Српској и њеном руководству, у ауторском тексту пред одлазак из БиХ написао да су Тужилаштво и Суд БиХ под апсолутном контролом Бакира Изатбеговића и СДА.

Из СНСД-а наводе да без обзира на одлуку о одбијању оптужнице, ова странка није промијенила став о Суду и Тужилаштву БиХ, које сматрају неуставним институцијама и да у континуитету дјелују у интересу бошњачког народа, а искључиво против Републике Српске, њеног руководства и институција, као и њених грађана.u

Архива