Политички хаос ако се не укине обиљежавање 1. марта и 25. новембра!

05.07.2017 Актуелно

 

Додик је новинарима у Бањалуци изјавио да је ријеч о истим стварима које су судије донијеле у одлуци о укидању 9. јануара као Дана Републике Српске, „чиме су рекли да то угрожава неке друге, а зна се сасвим сигурно да 1. март није дан који Срби обиљежавају, па су према томе и они угрожени“.

„Ако се утврди да то јесте, онда то говори да ова земља нема никаквог смисла и да након такве евентуалне одлуке која би потврдила обиљежавање 1. марта, онда ми више немамо шта да тражимо у БиХ“, сматра предсједник Републике Српске.

Он је додао да је, чим је коалиција која чини већину у Народној скупштини Републике Српске упутила апелацију, очекивао да буде укинуто обиљежавање 1. марта и 25. новембра.

„Немају шта друго, када су се дрзнули да нама то ураде за 9. јануар“, закључио је Додик.

Уставни суд БиХ разматраће на сједници заказаној за сутра у Сарајеву захтјеве посланика Народне скупштине Републике Српске за оцјену уставности Закона о проглашењу 1. марта даном независности /такозване/ Републике БиХ, као и за оцјену уставности одредбе Закона о проглашењу 25. новембра даном државности /такозване/ Републике БиХ.

Коалиција која чини већину у Народној скупштини Републике Српске упутила је 6. децембра прошле године Уставном суду БиХ апелацију за оцјену уставности Закона о проглашењу 25. новембра даном државности.

Архива