Политичка одлука Уставног суда БиХ, треба повући српске судије

06.07.2017 Актуелно

 

„То никада неће бити наши празници. Ни минимално повјерење у Уставни суд БиХ више не постоји. То је политичка одлука мотивисана искључиво доношењем лоших одлука за српски народ. Аргументација коју су употријебили у вези са нашим празником /9. јануар/ сада не важи у готово идентичној ситуацији када они имају 1. март који вријеђа Србе“, рекао је Додик новинарима у Зворнику.

Додик је оцијенио да у Српској нема нико ко ће то прихватити. „Треба престати било шта очекивати од тог суда, треба повући двојицу српских судија и учинити то мјесто нелегитимним, што треба радити у наредном периоду“, истакао је предсједник Српске.

На питање хоће ли за ту иницијативу имати подршку других партија, ван владајуће коалиције, Додик је истакао да је овдје ријеч о интересима Српске и српског народа и да „све партије имају право да се мотивишу својим разлозима за и против“.

Додик је подсјетио да су у Уставном суду БиХ доминантна два Бошњака и три странца.

„Ми се налазимо у једној заробљеничкој, да не кажем позицији окупације од суда који је мотивисан, не уставом или законом, већ искључиво политичким мотивима муслимана у БиХ“, нагласио је Додик.

Он је поручио да ће Српска наставити да обиљежава 9. јануар и да не обиљежава 1. март, те да се „грдно вара“ неко ако се сада понаша славодобитно.

Архива