Додик: Сарадња Српске и Србије све боља

03.07.2017 Актуелно

 

Додик је нагласио да је Србија без сумње регионални фактор и лидер веома важан за Републику Српску.

Он је навео да разумије политику Србије да гради пријатељства са свима, и са Русијом и са ЕУ, а не само са једном страном.

„Немогуће је живјети у данашњем свијету и само се окренути једном политичком полу и само тамо тражити подршку и бити беспријекорно послушан“, рекао је Додик за „Алтернативну телевизију“.

Додик је напоменуо да је новом премијеру Србије Ани Брнабић пожелио успјех у раду, да продубе сарадњу Републике Српске и Србије, те да се, када се ријеши почетних оптерећења која носи нова функција, ускоро виде у Републици Српској.

Он је напоменуо да је био присутан на инаугурацији предсједника Србије Александра Вучића, на којој је био значајан број представника држава и влада, као и сви важни људи из региона.

Додик је рекао да је на инаугурацији разговарао са хрватским чланом Предсједништва БиХ Драганом Човићм, те да им се придружио и бошњачки члан Бакир Изетбеговић.

Он је додао да је разговарао и са предсједником Хрватске Колиндом Грабар да се ускоро састану у вези са неким важним питањима, те да је имао и краће сусрете са предсједником Мађарске Виктором Орбаном, Македоније Ђорђом Ивановим, као и другима који су ту били.

Архива