Додик, Цвијановићeвa и Ковач отворили новоизграђени Трг патријарха Павла

30.07.2017 Актуелно

 

Додик је рекао да је отварање Трга, као и друге активности, чињеница која на највидљивији начин говори како се ради на добробит људи који овдје живе.

Предсједник Додик је навео да је начелник Ковач већ урадио око 20 километара локалних путева и да је у току градња спортске дворане и још неких других пројеката.

„То је примјер да се у Шипову реализују пројекти захваљујући љубави и агилности људи према својој заједници и уз помоћ републичких институција. У позицији смо да отворимо трг који је симбол свих напора учињених у протеклом времену“, поручио је Додик.

Он је истакао да је у протеклом времену општина потпуно стагнирала, јер није било никаквих пројеката.

„Све ово личи на један добар поступак и начин како се исправно води локална политика усмјерена ка развоју и рјешавању нагомиланих проблема“, рекао је Додик.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је са групом министара и општинским руководством разговарала и евидентирала које су потребе општине Шипово.

„У ову општину Влада је претходних година уложила 30 милона КМ, при чему још додатних 16 милиона у виду пласмана Инвестиционо-развојне бамне /ИРБ/“, прецизирала је Цвијановићева и додала да су то значајна средства за подршку развоја привреде, а исто тако стварању бољих животних услова.

Она је навела да је истакнута потреба боље сарадње Владе са локалним заједницама, јер без тога не постоје добри услови за организацију и имплементацију пројеката.

„Сигурна сам да ћемо са новим начелником и новим општинским структурама имати сарадњу на добробит грађана“, нагласила је Цвијановићева.

На Тргу патријарха Павла изграђени су различити садржаји, као што су дјечије игралиште, паркинзи, пјешачка стаза са расвјетом до ријеке Пливе, мурал на згради Дома културе, те монументална спомен-чесма са знамењем које је одличје овог краја – традиционална јањска пита.

Начелник општине Милан Ковач рекао је да је овај објекат изграђен уз помоћ институција Републике Српске и да ће Трг бити на добробит грађана.

Свечаности су, међу бројним гостима, били и Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Атанасије, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.

Догађај је пратио богат културно–умјтенички програм.

Архива