Цвијановић – Пшеницa: Oпредијељеност Српске ка европском путу

04.07.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је упознала Пшеницу са стратешким циљевима и програмским начелима Владе Српске који ће бити спровођени у наредном периоду, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Премијер Републике Српске нагласила је да реформе које Влада Српске спроводи показују озбиљан приступ и потпуну опредијељеност подстицању одрживог, ефикасног и континуираног привредног раста, стварању повољног економског окружења, те отварању нових радних мјеста.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелној економској ситуацији у Републици Српској у контексту спровођења реформских мјера, с циљем унапређења привредног амбијента, те о могућностима интензивирања привредне сарадње између Словачке и Републике Српске.

Исказано је обострано задовољство досадашњом сарадњом Српске и Словачке, те изражена спремност да се добри односи искористе и за реализацију нових пројеката, посебно у области пољопривреде и енергетике.

Током сусрета саговорници су размијенили мишљење и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, са освртом на процес европских интеграција.

Цвијановићева је пожељела Пшеници током његове опроштајне посјете успјех на професионалном и личном плану и изразила увјерење да ће досадашња успјешна сарадња Српске и Словачке бити настављена.

Архива