Цвијановић: Изградња Болнице – стратешки пројекат Владе

07.07.2017 Актуелно

„Немам дилему да ће тако и бити. Пројекат је стратешки због тога што треба да опслужује цијели овај простор на начин који до сада, нажалост, није био у могућности. Ово је на неки начин и дуг републичких власти према Сарајевско-романијској регији, јер имамо ту обавезу и према грађанима који овдје живе, као и према здравственим радницима који ће овдје да раде“, поручила је Цвијановићева у Источном Сарајеву.

Она је, након потписивања Уговора за реализацију пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове установе болница Источно Сарајево“, вриједног 46,58 милиона КМ без ПДВ-а, рекла новинарима да очекује да пројекат нове болнице буде функционалан, да болница пружа адекватну здравствену помоћ и квалитетне медицинске услуге како је и предвиђено.

„Желимо да се све то одвија у савременом простору и модерним условима, што ће подразумијевати и да се подижу стандарди рада у сваком погледу. Имати боље услове није довољно. Објекат сам по себи много значи, али ми имамо очекивања и када је ријеч о нашем медицинском кадру и када је ријеч о управљању цјелокупном болничком структуром на најбољи начин“, наглашава премијер Српске.

Она је истакла да је веома задовољна што се за вријеме њеног мандата у Републици Српској реализује неколико стратешких пројеката, попут изградње или почетка изградње великих пројекта које је Влада Српске реализовала у Невесињу, Бијељини, Бањалуци, и сада у Источном Сарајеву, укључујући и бројне санације и реконструкције у области здравства.

Она је грађанима Источног Сарајева и особљу болнице упутила честитке поводом почетка градње нове болнице, а честитала је и Влади Републике Српске, која је доносила озбиљне и исправне одлуке, што ће радити и убудуће.

Министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић и директор фирме „Марковић инвест – РМ“ Лакташи Раде Марковић потписали су данас у Источном Сарајеву Уговор за реализацију пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове установе болница Источно Сарајево“, вриједног 46,58 милиона КМ без ПДВ-а.

Архива