У Андрићграду отворен други сајам књиге

28.06.2017 Актуелно

 

Сајам књиге је отворио италијански писац Ђанкарло ди Каталдо.

Предсједник Српске рекао је да је срећан што има прилику да свједочи изградњи Андрићграда.

„Захваљујем Емиру што није одустао од овог здања ни онда када је изгледало да је то једини избор и зато што смо наставили да савладавамо све проблеме, све ‘невјерне Томе’ који су нас спрјечавали да то брже завршимо, да то буде онако како ми хоћемо, да побједимо вријеме, невјерицу и све оно што нас је пратило све вријеме изградње овог здања“, истакао је Додик.

Предсједник Додик рекао је да је срећан јер град добија своје садржаје, мјесто културе, добија сајам књига већ другу годину и има намјеру да траје годинама. Поред низа других садржаја, овај сајам, каже Додик, подиже ово мјесто на оно које заслужује, на мјесто културе.

„То је мјесто гдје се срећемо и гдје нећемо одустати да долазимо зато што се овдје лијепо осјећамо и што се надахнемо и зато што одавде понесемо оно најбоље у себи, а понекад оно што нисмо ни знали да имамо. На овом мјесту дивимо се умјетности, култури, достигнућима, научимо нешто ново и поново се овдје вратимо. Обећавам да ћу се овдје враћати годинама и желим да заједно уживамо у овом величанственом тренутку“, поручио је Додик.

Архива