Кошарац: Шаровић дезинформише и обмањује јавност у Српској

23.06.2017 Актуелно

 

„Сасвим је јасно да су два министра из СДС-а прошле седмице на сједници Савјета министара БиХ, као и много пута до сада, прихватили предложено законско рјешење не уважавајући ставове институција Републике Српске. Након што су представници институција Републике Српске и посланици СНСД-а у парламенту БиХ дигли свој глас против очигледне издаје интереса грађана Републике Српске и новог Шаровићевог додворавања Бакиру Изетбеговићу који српском народу на силу покушава да наметне етикету ‘геноцидног’, СДС-ов министар је морао да повуче претходно дату сагласност на текст измјена Кривичног закона БиХ“, појаснио је Кошарац у изјави за Срну.

Према његовим ријечима, СДС-ови министри у Савјету министара БиХ прошле седмице су тврдили да су уважене примједбе Министарства правде Републике Српске, а ове седмице тврде да нису и да измјене Кривичног закона БиХ ради тога неће добити њихову сагласност.

„Да нисмо брзо реаговали и јавности показали документе који јасно говоре да Министарство правде и Влада Републике Српске никада нису дали сагласност на такве измјене закона, Шаровић би наставио да обмањује јавност и да на друге пребацује кривицу за своје катастрофалне одлуке. Према документима које имамо и које смо показали јавности, сасвим је јасно да су СДС-ови министри и замјеници министара у Савјету министара БиХ поново радили на своју руку, не обазирући се на чињеницу да тиме наносе огромну штету Републици Српској и српском народу у цјелини“, нагласио је Кошарац.

Он је додао да има сазнања да је Шаровић, након што су он и /министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган/ Мектић подржали измјене Кривичног закона БиХ, био изложен озбиљним критикама људи из врха СДС-а, који се нису могли сложити са чињеницом да министри из те странке својим гласовима у Савјету министара БиХ на индиректан начин потврђују непостојећи геноцид.

„И предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је да би било добро да се министри из његове странке консултују с врхом СДС-а прије доношења одлука“, подсјетио је Кошарац и додао да та изјава показује колико су се СДС-ови министри одметнули и отуђили и од дијела своје странке и од грађана Републике Српске.

Кошарац је позвао Говедарицу да сам смијени Шаровића и Мектића са позиција министара у Савјету министара БиХ, додавши да би таква иницијатива предсједника СДС-а имала подршку посланика СНСД-а.

„Нас из СНСД-а нимало не радују стални српско-српски сукоби у заједничким институцијама у Сарајеву, али не можемо и нећемо допустити да прође било шта што нема сагласност институција Републике Српске и што није у интересу оних који су нас бирали. Такође, није добро да се послије сваке сједнице Савјета министара БиХ питамо какву су нову глупост и штету тамо направили СДС-ови министри. Зато позивам Говедарицу да једном за свагда ријеши ту ситуацију и на позиције Шаровића и Мектића предложи људе који ће уважавати интересе Републике Српске“, закључио је Кошарац.

Архива