Томаш једногласно изабран за предсједника OO СНСД Прњавоp

22.06.2017 Актуелно

Додик је рекао да је за предсједника Општинског одбора изабран човјек који је имао бриљантну изборну побједу, јединствен примјер човјека који је понудио високопозиционирану функцију директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске и прихватио неизвјесну кандидатуру за начелника општине.

„Дошао је овдје, у свој родни крај, побиједио не само противкандидата, него и политику против СНСД-а која се огледала у СДС-у, побиједио са невјероватном разликом гласова. То је овдје основна порука, друге поруке нема“, нагласио је Додик.

Он каже да је након ових избора посао у Прњавору стабилизован и завршен.

„Наша политика апсолутно не уважава никакве могућности да у оквиру СНСД-а постоји плус или минус, А или Б. Ми позивамо све људе да наставимо да радимо, да градимо заједничку атмосферу за побједу 2018. или да у оквиру неких других могућности граде своју политику“, рекао је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Он је рекао и да је некадашњи предсједник Општинског одбора СНСД-а у Прњавору Драго Калабић један од важних људи у СНСД-у, чему у прилог говори избор у Представнички дом парламента БиХ и у Народну Скупштину Републике Српске, гдје је сада посланик.

„То говори о односу партије према њему. Како ће се он понашати у наредном периоду зависи од њега. Ја мислим да ће то понашање бити коректно, очекујем да тако буде. Зато сам пред свима овдје у Прњавору рекао да Драго Калабић може да добар посао обави као посланик у Представничком дому БиХ и, уколико наши односи буду изграђени на начин да идемо даље, то неће бити никакав проблем“, рекао је Додик.

Новоизабрани предсједник ОО СНСД у Прњавору Дарко Томаш најавио је да ће се у наредном периоду додатно радити на консолидацији странке и јачању организације.

„Увјерен сам да ће СНСД додатно ојачати и створити све предуслове за побједу 2018. године“, рекао је Томаш, који је и начелник општине Прњавор.

Говорећи о изостанку са изборне конференције посланика у Народној скупштини Српске Драга Калабића и четворице одборника у Скупштини општине Прњавор који су формирали нови клуб „СНСД плус“, Томаш је навео да је ријеч о личним незадовољствима, а не политичким проблемима.

„Странка је мјесто гдје се разговара, гдје дијелимо мишљења, али то не значи да мишљење мањине треба да превлада. Да су јуче поднијели захтјев да се враћају у СНСД-ов скупштински клуб данас би били овдје са нама“, поручио је Томаш, додајући да су Калабић и још један од четворице одборника у локалној Скупштини уредно добили позив на вечерашњу изборну конференцију.

На конференцији је изабран и нови Општински одбор СНСД-а у Прњавору.

Архива