Москва неће напуштати принципијелне ставове на међународној сцени

03.06.2017 Актуелно

 

„Знамо да је Русија на различитим глобалним и на мултилатералном нивоу увијек била на страни међународног права и да је то право веома принципијелно упражњавала и није дозволила никакве стереотипе, као што су они који су се ширили годинама о Српској о наводној некаквој сталној кривици, дежурном кривцу и много чему другом“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да је познато да је Русија у Савјету безбједности УН и на нивоу састанака који су посвећени региону и БиХ увијек била на принципима међународног права.

Према његовим ријечима, Русија у том развоју ситуације види Српску као конструктивни дио процеса.

Предсједник Додик борави у Санкт Петербургу на Међународном економском форуму гдје се на маргинама тог скупа састао и са генералним секретаром УН Антониом Гутересом, потпредсједником руске Владе Дмитријем Рогозином и савјетником предсједника Руске Федерације за економске послове Сергејом Глазјевим.

„Гутерес се сјетио свог боравка у Бањалуци и неких наших ранијих састанака и поменуо да је Бањалука лијеп град и да жели све најбоље народу Републике Српске – мир и стабилност“, рекао је Додик.

Предсједник Српске каже да је имао краћи састанак са Рогозином који му је потврдио да ће, када буде први пут долазио у регион, посјетити Бањалуку и институције Републике Српске.

Предсједник Додик разговарао је и са предсједником Законодавне скупштине Санкт Петербурга Вјачеславом Макаровим, договорена је већа парламентарна сарадња Републике Српске и Санкт Петербурга, а у септембру ће делегација Народне скупштине Републике Српске посјетити Законодавну скупштину Санкт Петербурга. 

Архива