Српска ће подржати сваку иницијативу за јачање сарадње са дијаспором

27.06.2017 Актуелно

 Цвијановићева и министар за држављанство и имиграцију Владе канадске провинције Онтарио Лаура Албанезе оцијениле су током данашњег сусрета да постоји обострана жеља и интерес да се институционалне и привредне везе провинције Онтарио и Републике Српске јачају, те да српска заједница у Онтарију и њени успјешни привредници представљају значајан потенцијал за сарадњу.

На састанку је истакнут значај улоге српске заједнице која је дала озбиљан допринос економском развоју провинције Онтарио, као и важност посјета представника институција Републике Српске које доприносе реализацији конкретних видова сарадње, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Разговарано је и о положају многобројне српске заједнице у овој провинцији, са посебним освртом на могућности унапређења сарадње између ове канадске регије и Српске, те о другим актуелним политичким и економским темама у Републици Српској, БиХ и региону западног Балкана.

Састанку су присуствовали и амбасадор БиХ у Канади Ковиљка Шпирић и шеф Представништва Републике Српске у Бриселу Марио Ђурагић.

Премијер Српске је у суботу, 24. јуна, започела званичну посјету Канади током које су предвиђени значајни сусрети са представницима Српске православне цркве, институција Канаде и српске дијаспоре.

Посјета је примарно усмјерена на преговоре са различитим партнерима у вези са активностима које могу допринијети јачању привредне сарадње Републике Српске и Канаде.

Архива