Инаугурација Вучића – велики дан за Србију и част за Српску

23.06.2017 Актуелно

 

„Желим да честитам инаугурацију господину Вучићу. Србија на овај начин и треба да обиљежава инаугурацију свог предсједника. То је част за све нас Србе гдје год живјели. Ово је част за Републику Српску. То доживљавамо као свој догађај и желим све најбоље Србији и људима у Србији“, рекао је Додик новинарима у Палати „Србија“.

Предсједник Српске је истакао да велики број високих званица на свечаној инаугурацији говори о томе да је Србија под вођством Вучића посљедњих година придобила међународну пажњу.

Он је оцијенио да свијет и Балкан реагују на чињеницу да је Србија вратила своју регионалну снагу и да постаје најважнија земља региона у геополитичком смислу.

„Јасно је да са Србијом може градити стабилност и мир у региону и да Србија игра одлучујућу и кључну улогу. Зато су ту људи из великог броја земаља, представници политичког и јавног живота“, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је навео да ће се на маргинама свечаности срести са многим званичницима из региона и свијета, те да је са неким већ разговарао.

Архива