Мектићеве тврдње о наводном шверцу током рата су шпекулације

30.06.2017 Актуелно
„Да сам подложан уцјенама не бих се бавио политиком. Све што сам имао намјеру да кажем рекао сам, а неко ко има намјеру то да испитује може слободно, на располагању му је сва документација. Уговори постоје, станови су продани и у том погледу нема ништа ново“, рекао је Додик и додао да се не жели бавити Мектићем нити га било како коментарисати. 
  
„То је неколико пута већ рециклирано у јавности кад год су избори неко је покретао врсту те приче. Поносан сам на све што сам радио. Никад о томе нисам говорио јавно био сам командир чете Војне полиције годину дана, на Аеродрому који је у то вријеме тучен и гранатиран из Хрватске“, рекао је Додик. Додао је рекао да је након тога, одлуком Народне Скупштине Републике Српске ,као посланик био обавезан да учествује у раду Скупштине и да то буде његов ратни распоред, те да је учествовао на свим кључним сједницама, укључујући и ону о оснивању Војске Републикр Српске. Рекао је да је прије рата имао фабрику намјештаја и у Бањалуци и у Београду, а да је у Републици Стпској радило 195 радника од којих је 42 било ангажовано у Војсци Републике Српске, те је додао да су редовно примали плате иако је то било забрањено.
 
„Као човјек који се бавио бизнисом улагао сам своја лична средства да се оспособи писта како би авиони безбједније могли да слијећу и полијећу“, истакао је Додик. Рекао је да ће наставити указивати на то да су у заједничким институцијама БиХ угрожени интереси Републике Српске, и да то јавност зна боље од њега.

Архива