Додик: Запад губи увођењем санкција Русији

04.06.2017 Актуелно

Додик је оцијенио да је Међународни економски форум био импозантан и веома посјећен, те да скуп тако важних људи на једном мјесту на прави начин осликава моћ и могућности Русије.

„Говорило се и о потреби да се санкције које је Запад увео Русији укину, што је потврдио и канцелар Аустрије Кристијан Керн који је рекао да имају велике штете од тих санкција и да у том погледу Аустрија подржава нормализацију односа“, рекао је Додик.

Он је поновио да је овај скуп показао да Република Српска задржава пажњу Руске Федерације на глобалном плану.

„Ту се одвијају политички сусрети, развија и унапређује сарадња на привредном, туристичком и економском плану“, закључио је предсједник Српске.

Током тродневне посјете Санкт Петербургу, предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, са предсједником Законодавне скупштине Санкт Петербурга Вјечиславом Макаровим, генералним секретаром УН Антониом Гутересом, потпредсједником руске Владе Дмитријем Рогозином и савјетником предсједника Руске Федерације за економске послове Сергејом Глазјевим.

Договорена је парламентарна сарадња Републике Српске и Санкт Петербурга, остварени су бројни привредни контакти и договори, те састанци на маргинама форума.

Архива